varje badrock
är ett hantverk

Alla våra badrockar är tillverkade i Sverige. Vi samarbetar med en liten syfabrik i Borås där erfarna sömmerskor tillverkar våra produkter med stor noggrannhet och precision. Att kunna leverera svensktillverkade badrockar av högsta kvalité är något som vi är oerhört stolta över. Vår vision är att producera unika badrockar som får leva vidare i flera generationer framöver och inspirera till många härliga dopp. 


 

MÖNSTERDESIGN

Kalles första handskiss

Kalles första handskiss

Den gula snäckan på stranden vid Morgonbryggan i Torekov

Den gula snäckan på stranden vid Morgonbryggan i Torekov

Vår första kollektion har fått en alldeles speciell mönsterdesign av en liten gul snäcka (trubbig strandsnäcka) som går att hitta på stränderna i Torekov och Hallandsväderö. Sedan barnsben har jag letat efter denna lilla gula snäcka då den är fantastiskt vacker och sägs föra tur med sig. 

Färgerna till vår första kollektion har inspirerats av himlen en svensk sommardag och den ljusa gula kommer från vår lyckosnäcka. Fast egentligen så kan dessa snäckor komma i oändligt många olika gula nyanser och sen ytterligare fler om man blöter dem. Men den ljust gula tycker vi är den vackraste.

Det var en självklarhet att snäckan skulle bli vårt första mönster och med stort tålamod har vår vän, Karl Aulin, skapat vår första mönsterkollektion.

Karl, eller Kalle som han kallas, fick en handfull med snäckor som han studerade med stort tålamod innan han tog fram den första handskissen.  Kalle är en frilansande art director och har med åren jobbat med stora internationella varumärken som H&M, IKEA, Happy Socks och Louis Vuitton. För mer information om Kalle gå gärna in på hans hemsida www.karlaulin.com

 
Kalle Aulin, Art Director

Kalle Aulin, Art Director

 

Textildesign 

Adrienne Alaimo

Adrienne Alaimo

Unika badrockar kräver en spännande och tidlös design. När idén om Morning Dip växte fram tog vi genast kontakt med vår amerikanska familjevän, Adrienne Alaimo, som med glädje tog sig an uppdraget att designa våra badrockar. Tillsammans med coola och härliga Adrienne har vi designat badrockar med underbar passform och finess. 

Adrienne har redan förälskat sig i kontrasterna som Bjärehalvön och Torekov erbjuder jämfört med hennes dagliga liv i New York. Senaste gången hon besökte oss lyckades hon dessutom tajma in den lokala sommarfesten i Broddarp där hon med stor skicklighet stage-divade sig genom natten. 

Adrienne är en erfaren designer som har jobbat för flera välkända varumärken som exempelvis Ralph Lauren, J. Crew och Banana Republic där hon numera jobbar. Vi är otroligt stolta och glada över att ha Adrienne som vår alldeles egen chefsdesigner. Utöver uppdraget som designer för Morning Dip driver hon även sitt eget smyckesföretag som heter, AEA.