Jag

älskar

att bada

 

Det får mig att känna mig levande. För några år sedan gjorde jag misstaget att bada ganska lite. Det var en så kallad ”dålig sommar” med mycket blåst, regn och ganska kallt, så jag badade helt enkelt inte alls särskilt mycket. Under höstkvisten infann sig en känsla av att jag missat så många härliga stunder som badet ger mig. Hur kunde jag aktivt valt bort alla de där stunderna av lycka som annars berikar min vardag och mitt liv så mycket. Där och då bestämde jag mig för att ha som mål att bada varje dag under mina framtida somrar oavsett väder och vind. Denna filosofi vill jag föra vidare genom Morning Dip där mitt mål är att inspirera människor till fler dopp och mer badglädje. 

 

 

TOREKOV

Längst ut på spetsen på den böljande Bjärehalvön ligger Torekov. Här är det ingen som bara passerar. Kommer man hit beror det på att man vill hit. Många som väljer att komma hit gör det för att ladda batterierna och njuta av de fantastiska badmöjligheter som går att hitta.

I Torekov är badrocken vår nationaldräkt och det är den som är vårt vardagsplagg under sommarhalvåret. Att cykla ner till havet i enbart badkläder och badrock är en speciell känsla. Det är fullt normalt för oss torekovare att åka till affären för att handla i våra badrockar och man visar mer eller mindre stolt upp slitna gamla badrockar i olika färger, helst från generationer tillbaka. De flesta som kommer hit för första gången, både svenskar och utländska turister, slås direkt av denna märkliga tradition.  

Som Torekovbo och badälskare föll det sig naturligt för mig att ta denna tradition vidare genom skapandet av Morning Dip där jag förser vår och nästa generations badälskare med svensktillverkade badrockar av högsta kvalité.

 
 

 
 

Den gula snäckan

Sedan barnsben har jag och min syster sprungit på stränderna i Torekov och samlat på en liten gul snäcka. Vår pappa sa att vi skulle få var sitt halsband fullt med de små gula snäckor när vi gifter oss. Vi samlade alla snäckor i en plåtburk som vi förvarade i skafferiet hemma i köket. Idag finns dessa gula snäckor överallt i våra hem, i nästan alla jackfickor, på kanten av alla väggkontakter, i bilen, i små kuvert som vi skickar till vänner och även inbyggt i våra väggar.

Varje gång jag badar stannar jag och letar upp några små gula snäckor som jag tar med mig hem. Vackrare nyanser av gult är omöjligt att hitta. Bland mörka blöta sandkorn skiner den som solen. Den är en del av mig och har alltid varit min hemlighet.

Jag vill tro att den för lycka med sig och därför förser jag även alla i min omgivningen med den. Än så länge är både jag och min syster ogifta, så vi får väl se om pappa håller sitt löfte om halsbandet. Oavsett så kommer denna underbara lilla snäcka alltid utgöra fundamentet i Morning Dip och självklart har även vår första mönsterdesign inspirerats av denna underbara snäcka. 

 

 
Anna Löwenhielm

Anna Löwenhielm

OM MIG

Jag älskar att bada. Det var framförallt vattnet och den fantastiska naturen som fick mig att flytta tillbaka till Torekov med min familj för några år sedan.

Väljer man att bo här permanent som jag gör så sitter man på första parkett stora delar utav året och badsäsongen blir så oändligt mycket längre vilket passar mig perfekt. De bästa badstunder jag upplevt är faktiskt under september eller oktober månad – gärna ute på någon klippa på Hallands Väderö eller på Ydre Hall efter en lång löprunda längs heden. Då mår jag som allra bäst.

Genom Morning Dip hoppas jag kunna förmedla vidare min badglädje till andra och inspirera folk i min omgivning till att bada mera. För vem har någonsin ångrat ett dopp?